Marge almás levele - Joanne Fluke: Almás levél és gyilkosság

Joanne Fluke: Almás levél és gyilkosság című könyvében található ez a fantasztikusan egyszerű, mégis nagyon finom almás levél. A töltelék olyan hihetetlenül jó, hogy nálam ver minden eddigi próbálkozást. A könyv az Illia Könyvkiadó gondozásában jelent meg, az ajánlónkat ITT olvashatjátok. A recept pedig megjelent a májusi számban



Hozzávalók:

500 g fagyasztott leveles tészta
1 tojás
1 teáskanál víz
cukor a sütemények megszórásához

az almatöltelékhez:

2 nagyobb alma
100 g asztalt vörös áfonya
1 evőkanál citromlé
70 g cukor
30 g liszt
1/3 teáskanál őrölt szerecsendió (vaníliára cserélhető)
ízlés szerinti mennyiségű fahéj
1/4 teáskanál őrölt kardamom
1/4 teáskanál só

A  megtisztított almákat apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, összeforgatjuk az áfonyával. A cukrot, a lisztet és a fűszereket összekeverjük, az almára szórjuk, alaposan összeforgatjuk.

Lisztezett felületen a felengedett leveles tészta felét 34-34 cm-es négyzetté nyújtjuk, hosszában és keresztben is megfelezzük egy éles késsel. A tojást elhabarjuk a vízzel. A tésztalapok széleit megkenjük a tojással, a közepébe halmozzuk a tölteléket, és átlósan félbehajtjuk. Villa segítségével lenyomkodjuk, lezárjuk a háromszögek széleit, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk egy kis cukorral, és ejtünk rajta 2-3 kis bevágást, hogy a gőz szabadon távozhasson sülés közben. Elkészítjük a kis batyukat a tészta másik feléből is. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, 220 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. 




Megjegyzések

  1. Jaj imádom ezeket a könyveket! Meg a receptjeidet is! Éppen most nézlek a Családbarátban:-)Olyan jó, amikor a virtuális tér megelevenedik, így még hitelesebb vagy számomra! Köszönettel: Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, hogy szereted a könyveket, szerintem is jól kitalálták. Jajj, örülök, hogy néztél. .:) Nagyon szeretem ezt a műsort, hozzájuk szívesen megyek. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések