Pisztáciás isler
Isler... Ki ne szeretné. Amivel pedig egészen különlegessé lehet tenni az alaptésztát, az a pisztácia, csodálatos brontei pisztácia, amit végre Magyarországon is be lehet szerezni ITT. (Két éve még Bécsbe kellett érte menni. ) Szóval, pisztácia pisztácia hátán, elképesztő. Kell nagyjából másfél nap, mire a pisztáciakrém felpuhítja a kekszet, de megéri kivárni. Ha nem krémmel, hanem mondjuk málnalekvárral készítjük, elég neki egy fél nap is.
Recept a Kifőztük májusi számában is megjelent!
Hozzávalók (10-12 darabhoz):
100 g liszt
50 g pisztácialiszt vagy nagyon finomra őrölt pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
100 g vaj
50 g porcukor
1/4 rúd vanília
1 kezeletlen narancs reszelt héja
90 g pisztáciás nutella* vagy lekvár (*beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
150 g fehér csokoládé
20-30 g szemes pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
A fehér csokoládét felaprítjuk, a háromnegyed
részét
vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Az olvadt
csokoládéhoz keverjük a maradék csokoládét, addig keverjük, míg az
összes elolvad benne. Ekkor óvatosan megmártjuk benne a korongokat,
sütőpapírra tesszük, megszórjuk durvára vágott pisztáciával.
Az alapanyagokért köszönet a Noosti Kft.-nek!
Recept a Kifőztük májusi számában is megjelent!
Hozzávalók (10-12 darabhoz):
100 g liszt
50 g pisztácialiszt vagy nagyon finomra őrölt pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
100 g vaj
50 g porcukor
1/4 rúd vanília
1 kezeletlen narancs reszelt héja
90 g pisztáciás nutella* vagy lekvár (*beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
150 g fehér csokoládé
20-30 g szemes pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
Késes aprítóban vagy az ujjbegyeinkkel összedolgozzuk a
hideg vajat, a lisztet, a pisztácialisztet, a porcukrot, a
vaníliamagokat és a narancshéjat. Ha összeállt a tészta, műanyag fóliába
csomagoljuk, legalább egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen
átgyúrjuk a tésztát, 4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Lisztezett
pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából, sütőpapírral
bélelt tepsibe tesszük őket, 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc
alatt készre sütjük. A kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni, majd óvatosan
leemeljük őket, és két korong közé teszünk egy teáskanál
pisztáciakrémet. Néhány órán át pihentetjük a süteményt.
Az alapanyagokért köszönet a Noosti Kft.-nek!
Gyönyörű! Mind a süti, mind a fotó! Jó nézegetni! Hát ha még venni is tudnék belőle, az lenne az igazi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, Krisz! Sajnos rövid életű volt a süti. :)
TörlésBakker, ez brutálállat!
VálaszTörlés