Pisztáciás isler

Isler... Ki ne szeretné. Amivel pedig egészen különlegessé lehet tenni az alaptésztát, az a pisztácia, csodálatos brontei pisztácia, amit végre Magyarországon is be lehet szerezni ITT.  (Két éve még Bécsbe kellett érte menni. ) Szóval, pisztácia pisztácia hátán, elképesztő. Kell nagyjából másfél nap, mire a pisztáciakrém felpuhítja a kekszet, de megéri kivárni. Ha nem krémmel, hanem mondjuk málnalekvárral készítjük, elég neki egy fél nap is.

Recept a Kifőztük májusi számában is megjelent!


Hozzávalók (10-12 darabhoz):

100 g liszt
50 g pisztácialiszt vagy nagyon finomra őrölt pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
100 g vaj
50 g porcukor
1/4 rúd vanília
1 kezeletlen narancs reszelt héja
90 g pisztáciás nutella* vagy lekvár (*beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)
150 g fehér csokoládé
20-30 g szemes pisztácia (beszerezhető a Noosti Kft. webáruházában)

Késes aprítóban vagy az ujjbegyeinkkel összedolgozzuk a hideg vajat, a lisztet, a pisztácialisztet, a porcukrot, a vaníliamagokat és a narancshéjat. Ha összeállt a tészta, műanyag fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, 4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Lisztezett pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leemeljük őket, és két korong közé teszünk egy teáskanál pisztáciakrémet. Néhány órán át pihentetjük a süteményt.
A fehér csokoládét felaprítjuk, a háromnegyed részét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Az olvadt csokoládéhoz keverjük a maradék csokoládét, addig keverjük, míg az összes elolvad benne. Ekkor óvatosan megmártjuk benne a korongokat, sütőpapírra tesszük, megszórjuk durvára vágott pisztáciával.

Az alapanyagokért köszönet a Noosti Kft.-nek! 

Megjegyzések

  1. Gyönyörű! Mind a süti, mind a fotó! Jó nézegetni! Hát ha még venni is tudnék belőle, az lenne az igazi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, Krisz! Sajnos rövid életű volt a süti. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések