Gesztenyetorta

Egy torta, amit egy muffin ihletett. Azt hiszem, a gesztenyéről nem kell ódákat zengeni, hiszen nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Ez a torta az abszolút gesztenyebomba, és megnyugtatok mindenkit, nagyon-nagyon egyszerű elkészíteni. Ha van a fagyasztóban két csomag gesztenyemassza, ne habozzatok, ezt süssétek meg!

Recept a Kifőztük áprilisi számában is megjelent.


Hozzávalók (18 cm-es formában sütve):
a tésztához:

100 g vaj
125 g gesztenyemassza
2 tojás
100 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál rum
100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
a krémhez:

375 g gesztenyemassza
250 g mascarpone
1 teáskanál rum
a csokoládémázhoz:
75 g étcsokoládé
75 ml tejszín
1 evőkanál méz
a díszítéshez:
néhány szem főtt gesztenye
2-3 evőkanál cukor
A vajat alacsony lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába öntjük a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, leválasztjuk a karikát, félve vágjuk a tésztát.

Amíg sül a tészta, robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal és a rummal. A félbevágott tészta közé töltjük a krémet. Hűtőbe tesszük.

A tejszínt a mézzel felforraljuk, a felaprított csokoládéra öntjük, simára keverjük. A torta tetejére öntjük a mázat.
A cukrot karamellizáljuk, megforgatjuk benne a főtt gesztenyéket, a torta közepére halmozzuk.




További nagyon gesztenyés kedvencek: 

Sütés nélküli gesztenyetorta

Gesztenyés-kávés torta

Gesztenyés keksz

Gesztenyés cupcake

Gesztenyefagylalt

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések