Citromos-mákos tündértorták
Bevallom, cupcake függő vagyok. Nem is annyira enni, mint készíteni szeretem. Egyszerűen elvarázsol, ahogy egy egyszerű muffinból és egy egyszerű krémből ilyen helyes minitorták lesznek.
A másik, amit imádok, a citrom-mák páros. Ha sikerül levadászni hozzá némi Meyer citromot, tessék azzal csinálni!
A recept megtalálható a Kifőztük magazin februári számában is.
A csodaszép tortatálért pedig köszönet a Skandi Trendnek!
Hozzávalók (6 darabhoz):
100 g vaj
2 tojás
50 g cukor
75 g liszt
25 g őrölt mandula
25 g mák
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
a krémhez:
250 g mascarpone
125 g porcukor
A vajat megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héjának felét és a száraz hozzávalókat is beleforgatjuk. Kiadagoljuk a masszát a papírkapszlikba. 170 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Közben kikeverjük a krémsajtot a porcukorral, a maradék citromhéjjal és néhány csepp citromlével, lehűtjük a a krémet.
A kihűlt muffinok tetejét egyenesre vágjuk, habzsákból rányomjuk a krémet.
A másik, amit imádok, a citrom-mák páros. Ha sikerül levadászni hozzá némi Meyer citromot, tessék azzal csinálni!
A recept megtalálható a Kifőztük magazin februári számában is.
A csodaszép tortatálért pedig köszönet a Skandi Trendnek!
Hozzávalók (6 darabhoz):
100 g vaj
2 tojás
50 g cukor
75 g liszt
25 g őrölt mandula
25 g mák
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
a krémhez:
250 g mascarpone
125 g porcukor
A vajat megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héjának felét és a száraz hozzávalókat is beleforgatjuk. Kiadagoljuk a masszát a papírkapszlikba. 170 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Közben kikeverjük a krémsajtot a porcukorral, a maradék citromhéjjal és néhány csepp citromlével, lehűtjük a a krémet.
A kihűlt muffinok tetejét egyenesre vágjuk, habzsákból rányomjuk a krémet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése