Narancsos csokoládéfagylalt
Az alap csokoládéfagylalt receptnél utaltam a milliónyi variációra, amit készíthetünk belőle. Az egyik kedvencem vitathatatlanul a klasszikus narancs-csokoládé páros, amely oly sokszor tud csalódást okozni egyes fagyizókban. Ha van fagylaltgépünk otthon, szánjunk rá időt és készítsük el magunk a fagyit a családnak, biztosan nem lesz rá panasz, ha az a desszert.
Hozzávalók:
600 ml teljes tej
6 tojássárgája
100 g cukor (esetemben kókuszcukor, de lehet nádcukor vagy sima kristálycukor, sőt xilit is)
125 g 80%-os kiváló minőségű étcsokoládé (nem ér spórolni!)
25 g cukrozatlan kakaópor (esetemben divine)
3 kezeletlen narancs héja
15 csepp narancs esszencia (elhagyható)
200 ml hideg tejszín
A tejet csípősre melegítem a reszelt narancshéjjal és esszenciával (ne forrjon, de legyen elég forró). Közben a tojások sárgáját kikeverem a cukorral. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojáshoz csurgatom a tejet. Vigyázzunk, ki ne csapja a forró tej a tojást! Ha mégis kicsit darabos lenne, szűrjük át. A tojásos folyadékot visszaöntöm a lábasba, hozzáadom a kakaóport és a felaprított csokoládét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm néhány perc alatt. Pár órára hűtőbe teszem. Nagyon fontos, hogy elég hideg legyen az alap, mielőtt a gépbe kerül. A hideg habtejszínt felverem, az alaphoz forgatom. Az előkészített fagyigéppel 30 perc alatt készre kevertetem a fagylaltot.
Ha nincs gépük (és még elég motivációnk, hogy beruházzunk rá), tegyük az alapot műanyag dobozba, be a fagyasztóba és fél óránként jól keverjük át botmixerrel vagy villával, ezt 5-6-szor ismételjük meg. Az így készített fagylalt azért kevésbé lesz krémes.
Hozzávalók:
600 ml teljes tej
6 tojássárgája
100 g cukor (esetemben kókuszcukor, de lehet nádcukor vagy sima kristálycukor, sőt xilit is)
125 g 80%-os kiváló minőségű étcsokoládé (nem ér spórolni!)
25 g cukrozatlan kakaópor (esetemben divine)
3 kezeletlen narancs héja
15 csepp narancs esszencia (elhagyható)
200 ml hideg tejszín
A tejet csípősre melegítem a reszelt narancshéjjal és esszenciával (ne forrjon, de legyen elég forró). Közben a tojások sárgáját kikeverem a cukorral. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojáshoz csurgatom a tejet. Vigyázzunk, ki ne csapja a forró tej a tojást! Ha mégis kicsit darabos lenne, szűrjük át. A tojásos folyadékot visszaöntöm a lábasba, hozzáadom a kakaóport és a felaprított csokoládét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm néhány perc alatt. Pár órára hűtőbe teszem. Nagyon fontos, hogy elég hideg legyen az alap, mielőtt a gépbe kerül. A hideg habtejszínt felverem, az alaphoz forgatom. Az előkészített fagyigéppel 30 perc alatt készre kevertetem a fagylaltot.
Ha nincs gépük (és még elég motivációnk, hogy beruházzunk rá), tegyük az alapot műanyag dobozba, be a fagyasztóba és fél óránként jól keverjük át botmixerrel vagy villával, ezt 5-6-szor ismételjük meg. Az így készített fagylalt azért kevésbé lesz krémes.
Ha minden igaz, 2 hét múlva a szülinapomra fagyigépet kapok :))) Azt sem tudom melyik fagyiddal kezdjek, úristen, annyira guszta mind, ez is, pedig a csokifagyit nem is annyira szeretem :)
VálaszTörlésHú, de jó! Veled örülök már előre is! A házi csokifagyinál még nem ettem jobbat szerintem próbáld ki! Hamarosan hozom a bounty fagyi receptjét is, nekem az volt mostanság az egyik kedvencem, illetve minden, ami kókusztejjel készül. :))
TörlésÚÚúú, azt imádni fogom, ráadásul nálunk a kókusztej olcsóbb mint a sima tej :D
TörlésKomolyan? De durva. Én most feltankoltam belőle, egész jó áron találtam.
Törlés