Áfonyás joghurtfagylalt

Idén nálam a sorbet nyeri a versenyt, ha fagyiról van szó, de az áfonyával azért még várok egy kicsit, hogy lejjebb menjen az ára, ameddig 5 000 Ft kilója, addig nem lesz belőle sorbet, "csak" mindenféle mással dúsított fagylalt. nem panaszkodom, azért nem volt rossz, sőt.

A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júliusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT.  



Hozzávalók:

600 g görög joghurt (nálam bakoma, kapható pl. az auchanban és a sparban)
250 g mascarpone
100 g cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1/2 rúd vanília magjai

100 g áfonya
50 ml víz
50 g cukor

200 ml hideg tejszín

Az előkészületeket az áfonyával kezdem, mivel mindennek nagyon hidegnek kell lennie, mire a fagyigépbe kerül. Tehát, az áfonyát felteszem főni a cukorral és a vízzel, néhány perc alatt hagyom szétesni és beforralom lekvár állagúra, félreteszem hűlni.

A joghurtot, a krémsajtot, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát botmixerrel jól összedolgozom, majd belekeverem a fenti áfonyaszószt. Ha szükséges, néhány órára még hűtőbe teszem, hogy tényleg hidegen kerüljön a gépbe. Végül a tejszínt kemény habbá verem és a fagyialaphoz forgatom.

A fagyigépre bízom a munkát, 30-40 perc alatt el is készíti a fagylaltunkat.


Tipp: fagyigép hiányában, tegyük az alapot műanyag dobozban a fagyasztóba, 20 percenként keverjük át botmixerrel vagy villával, hogy ne jegesedjen. Ezt ismételjük meg ötször-hatszor a kívánt állag eléréséig. Tény, hogy így nem lesz olyan krémes állagú a fagylaltunk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések