Kókuszos-mandulás bonbon
Tudom, hogy a kép nem éppen aktuális, de így jár, aki nem képes időben megírni a bejegyzéseit. :-) Arról nem is beszélve, hogy a zselés szaloncukor sem lenne már épp időszerű, pedig úgy megmutatnám. :-)
Szóval ez egy amolyan raffaello golyó szerű bonbon, mégis az étcsokoládétól kevésbé tömény.
Hozzávalók (32 db bonbonhoz):
300 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín
75 g fehér csokoládé
25 g kókuszreszelék
1/2 rúd vanília kikapart magjai
2 ek. karamellizált ostyatöret (kapható az ázsia bt.-nél, de el is hagyható)
16 szem blansírozott mandula
A tejszínt a kókuszreszelékkel és a vanília magjaival felforralom. 3-4 részletben a fehér csokoládéhoz keverem, félreteszem.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket. A félig megszilárdult csokoládéburkokba szórom az ostyát, hogy beledermedjen. A mandulákat megfelezem, minden lyukba teszek egy felet. A burok megszilárdulása után nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a kókuszos krémet, helyet hagyva a lezárásnak. Hagyom 20-30 percig szilárdulni a krémet, végül újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. További 20 perc hűtés után kifordítom az elkészült csokoládét a formából.
Ha van kedvetek kipróbálni a bonbonkészítést, csatlakozzatok hozzánk a februári kurzuson! Jelentkezni ITT lehet.
Szóval ez egy amolyan raffaello golyó szerű bonbon, mégis az étcsokoládétól kevésbé tömény.
Hozzávalók (32 db bonbonhoz):
300 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín
75 g fehér csokoládé
25 g kókuszreszelék
1/2 rúd vanília kikapart magjai
2 ek. karamellizált ostyatöret (kapható az ázsia bt.-nél, de el is hagyható)
16 szem blansírozott mandula
A tejszínt a kókuszreszelékkel és a vanília magjaival felforralom. 3-4 részletben a fehér csokoládéhoz keverem, félreteszem.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket. A félig megszilárdult csokoládéburkokba szórom az ostyát, hogy beledermedjen. A mandulákat megfelezem, minden lyukba teszek egy felet. A burok megszilárdulása után nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a kókuszos krémet, helyet hagyva a lezárásnak. Hagyom 20-30 percig szilárdulni a krémet, végül újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. További 20 perc hűtés után kifordítom az elkészült csokoládét a formából.
Ha van kedvetek kipróbálni a bonbonkészítést, csatlakozzatok hozzánk a februári kurzuson! Jelentkezni ITT lehet.
Köszi a receptet, várom a zselés szaloncukor posztját:)
VálaszTörlésSzívesen! :-) Lesz, lesz! :-)
TörlésNagyon szép, igen finom lehet!
VálaszTörlésAzért van még rajta mit csiszolni, de az ízére tényleg nem volt panasz. Talán még egy kis amaretto likőrt elbírna.
TörlésMennék én Hozzád bonbonozni, de messze. Igy most itthon teszek pénteken kísérletet egy tanfolyammal.:)
VálaszTörlésHajrá, hajrá! :-)
TörlésGyönyörű! És finomságos is lehet, és az az érzésem, a krém tortatöltekékként is csodásan megállná a helyét, mondjuk duplázva-triplázva a mennyiséget... de kéremszépennagyonKatuci, ugye, megírod a zselés szaloncukrot is? Az Ő abszolút kedvence, és meglepném vele így bőven karácsony után, szerintem végtelenül boldog lenne :-)
VálaszTörlésOh, igen! Nem lenne rossz mondjuk egy mandulás piskótával. :-) Persze drága, mindenképp lesz, főleg ha ilyen nemes a cél! :-)
Törlés