Narancs-marcipán bonbon
Ez a bonbon sem kifejezetten a recept miatt kerül fel, hiszen van már narancsos-marcipános bonbon a blogon, meg aztán nem nagy ördöngösség. Inkább csak azért, hogy mennyire nem mindegy, milyen alapanyagokkal dolgozunk. Mennyire megváltoztatja az összehatást, ha valami nagyon extra kerül bele. Ilyen volt ez a bonbon is. A marcipánba beledolgoztam a picúrka darabokra aprított kandírozott narancshéjból, amit Vianne ajándékozott nekem. Ettől aztán valami hihetetlen magasságba emelkedett a marcipán. Az embernek ilyenkor kedve lenne kidobni az összes bolti vackot, elköltözni Szicíliába és hátralévő életében kandírozott narancshéjat majszolni.
Hozzávalók (6 db-os tojástartóban készítve):
100 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 g marcipán
néhány szelet kandírozott narancshéj
díszítés: narancsos csokipasztilla, kand. narancs- és lime héj)
A temperált fehér csokoládéból elkészítem a csokoládéburkokat, kicsit hűtöm, majd mindegyikbe nyomkodok a narancshéjás marcipánból, lezárom a bonbonokat az újratemperált csokoládéval, 20-30 perc hűtés után kifordítom őket a formából. A narancsos csokival és pár szép szelet narancshéjjal díszítem.
Hozzávalók (6 db-os tojástartóban készítve):
100 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 g marcipán
néhány szelet kandírozott narancshéj
díszítés: narancsos csokipasztilla, kand. narancs- és lime héj)
A temperált fehér csokoládéból elkészítem a csokoládéburkokat, kicsit hűtöm, majd mindegyikbe nyomkodok a narancshéjás marcipánból, lezárom a bonbonokat az újratemperált csokoládéval, 20-30 perc hűtés után kifordítom őket a formából. A narancsos csokival és pár szép szelet narancshéjjal díszítem.
Azta, hát én is költöznék azt hiszem...:)
VálaszTörlésFőleg most, kinek hiányzik ez a májusi tél!
TörlésJaj, de szép :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésKatuci, ha indulsz, szólj, én elleszek a narancshéjon, ígérem :-)
VálaszTörlésFeltétlen, de Vivit is visszük, ő készíti majd a narancshéjat. :-)
TörlésHát szívesen mennék én is Szicíliába egy dobozka bonbonnal a hónom alatt:) Szuper:)
VálaszTörlésAzt elhiszem! :-) Hidegből a melegbe!
TörlésEz valami csodásan néz ki! Az íze is nagyon ott van, szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlésÉs tényleg tojástartóban készítetted?? Semmi mágneses polikarbonát forma és hasonlók?? :)) Eszméletlen vagy. :))
Nagyon köszönöm, aranyos vagy! :-) Szerintem a tojástartó ugyan macerásabb, de olcsó, meg aztán szinte mindenkinek van otthon. Egyébként szinte bármiből kijön a csoki, csak jól legyen temperálva.
Törlés