Narancs-marcipán bonbon

Ez a bonbon sem kifejezetten a recept miatt kerül fel, hiszen van már narancsos-marcipános bonbon a blogon, meg aztán nem nagy ördöngösség. Inkább csak azért, hogy mennyire nem mindegy, milyen alapanyagokkal dolgozunk. Mennyire megváltoztatja az összehatást, ha valami nagyon extra kerül bele. Ilyen volt ez a bonbon is. A marcipánba beledolgoztam a picúrka darabokra aprított kandírozott narancshéjból, amit Vianne ajándékozott nekem. Ettől aztán valami hihetetlen magasságba emelkedett a marcipán. Az embernek ilyenkor kedve lenne kidobni az összes bolti vackot, elköltözni Szicíliába és hátralévő életében kandírozott narancshéjat majszolni.


Hozzávalók (6 db-os tojástartóban készítve):

100 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

50 g marcipán
néhány szelet kandírozott narancshéj

díszítés: narancsos csokipasztilla, kand. narancs- és lime héj)

A temperált fehér csokoládéból elkészítem a csokoládéburkokat, kicsit hűtöm, majd mindegyikbe nyomkodok a narancshéjás marcipánból, lezárom a bonbonokat az újratemperált csokoládéval, 20-30 perc hűtés után kifordítom őket a formából. A narancsos csokival és pár szép szelet narancshéjjal díszítem.

Megjegyzések

  1. Azta, hát én is költöznék azt hiszem...:)

    VálaszTörlés
  2. Katuci, ha indulsz, szólj, én elleszek a narancshéjon, ígérem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feltétlen, de Vivit is visszük, ő készíti majd a narancshéjat. :-)

      Törlés
  3. Hát szívesen mennék én is Szicíliába egy dobozka bonbonnal a hónom alatt:) Szuper:)

    VálaszTörlés
  4. Ez valami csodásan néz ki! Az íze is nagyon ott van, szívesen megkóstolnám. :)
    És tényleg tojástartóban készítetted?? Semmi mágneses polikarbonát forma és hasonlók?? :)) Eszméletlen vagy. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, aranyos vagy! :-) Szerintem a tojástartó ugyan macerásabb, de olcsó, meg aztán szinte mindenkinek van otthon. Egyébként szinte bármiből kijön a csoki, csak jól legyen temperálva.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések