Céklás-mákos bonbon
Lakik a messzi Svájcban egy bloggerina, aki él-hal a cékláért és a mákért. Olyan dolgokat hoz össze egy ételben, amikre földi halandó még álmában sem gondol. Ő Chriesi, a mandulasarok blog szerzője. Nagyon szeretem a receptjeit, többek között ő "tanított meg" macaront sütni, de neki köszönhetem azt is, hogy a céklát és a mákot megszerettem. Tehát íme a Chriesi által inspirált, Praliné Zsuzsi színes játékára készített egyik bonbonom:
Hozzávalók (a bonbonok egy 6 db-os műanyag tojástartóban készültek):
33 g Valrhona rózsaszín csokoládé (csak színezett, nem ízesített)
33 g Valrhona kék csokoládé (csak színezett, nem ízesített)
33 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml tejszín (30%-os zsírtartalmú)
40 g fehér csokoládé
1 tk. céklapor
2 tk. mák
(díszítés: kandírozott orgona)
A ganache-hoz a tejszínt a céklaporral és a mákkal felforralom, leveszem a tűzről, elkeverem benn a fehér csokoládét, félreteszem hűlni.
A háromféle csokoládét összeolvasztom, temperálom, elkészítem a kicsit előmelegített tojástartókban a bonbonhüvelyeket, hűtőbe teszem 10 percre. A ganache-t nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a talpaknak, 40 percre visszateszem szilárdulni a hűtőbe. A maradék újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, 20-30 perc hűtés után kifordítom őket a formából. Egy csepp olvasztott csokoládét pöttyintek a tetejükre, mákkal szórom meg és odaragasztom a szépséges kandírozott orgonát.
Szolgálati közlemény: rövid szünet következik, nem leszek egy ideig netközelben. De utána ígérem, finomságokkal térek vissza! :-)
Hozzávalók (a bonbonok egy 6 db-os műanyag tojástartóban készültek):
33 g Valrhona rózsaszín csokoládé (csak színezett, nem ízesített)
33 g Valrhona kék csokoládé (csak színezett, nem ízesített)
33 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml tejszín (30%-os zsírtartalmú)
40 g fehér csokoládé
1 tk. céklapor
2 tk. mák
(díszítés: kandírozott orgona)
A ganache-hoz a tejszínt a céklaporral és a mákkal felforralom, leveszem a tűzről, elkeverem benn a fehér csokoládét, félreteszem hűlni.
A háromféle csokoládét összeolvasztom, temperálom, elkészítem a kicsit előmelegített tojástartókban a bonbonhüvelyeket, hűtőbe teszem 10 percre. A ganache-t nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a talpaknak, 40 percre visszateszem szilárdulni a hűtőbe. A maradék újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, 20-30 perc hűtés után kifordítom őket a formából. Egy csepp olvasztott csokoládét pöttyintek a tetejükre, mákkal szórom meg és odaragasztom a szépséges kandírozott orgonát.
Szolgálati közlemény: rövid szünet következik, nem leszek egy ideig netközelben. De utána ígérem, finomságokkal térek vissza! :-)
Húúú ez ez ez ez ez egy CSODA!!! Zseniális vagy én megmondtam már párszor, de mondom most is!
VálaszTörlésDe drága vagy! Jó volt az ihlető! :-)
TörlésÉrdekes lehet az íze, megkóstolnám szívesen. :)
VálaszTörlésA színe pedig nagyon tetszik.
A színe nekem is, igazából mák íze van, a céklapornak nincs cékla íze, de a mák is jó! :-)
TörlésGuszta! Várlak vissza!
VálaszTörlésKöszi Panna, majd jövök! :-)
TörlésNagyon huszta, és várunk vissza a sok-sok finomsággal együtt!
VálaszTörlésEgyszerűen nem bírok betelni a bonbonjaiddal:)cékla-mák csak jó lehet:)Várlak vissza:)
VálaszTörlésKandírozott orgona, cékla, mák és még bon-bon is! Hű micsoda íz lehet! Nagyon helyes gömböcök! :o)
VálaszTörlésHű, de szépek! Biztos finomak is!
VálaszTörlésNagyon érdekes összeállítás, Gratulálok!
VálaszTörlés