Maracujás eperdzsem
A passiógyümölcs (maracuja) amolyan természetes ízfokozó, hihetetlen intenzitást tud adni bármelyik másik gyümölcsnek. Az eper is nagyon szereti!
Hozzávalók:
800 g tisztított eper
300 g maracujalé (lehet fagyasztott is)
400 g cukor
25 g 3:1 dzsemfix
1 rúd vanília
Az epreket vágjuk kisebb-nagyobb darabokra. A maracuja kikapart magjait turmixoljuk össze, szűrjük le (néhányat meghagyhatunk egyben). A gyümölcshúst keverjük össze a vanília kikapart magjaival és a két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixszel. A keveréket állandó keverés mellett forraljuk fel, majd adjuk hozzá a maradék cukrot. Újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd adagoljuk sterilizált üvegekbe, zárjuk le, végezetül fordítsuk fejre öt percre.
Hozzávalók:
800 g tisztított eper
300 g maracujalé (lehet fagyasztott is)
400 g cukor
25 g 3:1 dzsemfix
1 rúd vanília
Az epreket vágjuk kisebb-nagyobb darabokra. A maracuja kikapart magjait turmixoljuk össze, szűrjük le (néhányat meghagyhatunk egyben). A gyümölcshúst keverjük össze a vanília kikapart magjaival és a két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixszel. A keveréket állandó keverés mellett forraljuk fel, majd adjuk hozzá a maradék cukrot. Újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd adagoljuk sterilizált üvegekbe, zárjuk le, végezetül fordítsuk fejre öt percre.
Szuper dzsemeket készítesz! Szívesen megkóstolnám őket! :)
VálaszTörlésÚristen, ezt azonnal ki kell próbálnom nekem is! :)
VálaszTörlésSzuper különleges dzsemeket készítesz, ez is nagyon finom lehet:)
VálaszTörlésFantasztikus lehet! Ha látok ilyen gyümölcsöt veszek, mert még nem kóstoltam. A dzsem pedig hívogató!
VálaszTörlésÉljen a passiógyümölcs!!! :-)
VálaszTörlés