2014. július 18., péntek

Kapros galuska

Minimál recept, gyerekkori kedvenc. Ez, meg a krumplifőzelék. Bármikor elcseréltem volna ilyenre a rántott húst. Szóval király. Így magában is, de akár köretnek is. Húsimádók pirítsanak alá szalonnát, a zsírban forgassák meg a galuskát.

A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.



Hozzávalók (személyenként):


2 tojás
80-100 g liszt
egy kisebb csokor kapor
2 evőkanál tejföl
A tojásokat elhabarjuk a sóval, belekeverjük a felaprított kaprot. Összedolgozzuk annyi liszttel, hogy nyúlós galuskatésztát kapjunk. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. Addig főzzük, míg feljönnek a galuskák a víz tetejére, leszűrjük, tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése