2014. július 9., szerda

Három jó dolog... - csokoládé, gyömbér, digestive keksz

Az utolsó receptet Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron című könyvéből, tényleg annyit ajánlgattam már, hogy tessék megvenni. :) Utolsónak tartogattam a legkevésbé dekoratív, mégis legveszélyesebb édességet.

A könyvről bővebben a Kifőztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban. (Igen, kicsit el vagyok maradva.) :)


 Hozzávalók:

200 g étcsokoládé
100 g vaj
1 evőkanál méz
75 g kandírozott gyömbér (helyettesíthető bármilyen aszalt gyümölccsel)
150 g digestive keksz (például albert keksz)

Az apró darabokra tört csokoládét, a vajat és a mézet összeolvasztjuk vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben. A gyömbért nagyobb darabokra vágjuk, a kekszet darabos morzsává törjük. Összekeverjük őket egy tálban. Az olvasztott vajas csokoládét a gyömbéres kekszre öntjük, alaposan összekeverjük. Egy 10x20 cm-es kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, elegyengetjük benne a masszát. Dermedésig hűtőbe tesszük a süteményt, majd leválasztjuk a sütőpapírt, és tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk egy éles késsel.



4 megjegyzés:

  1. Veszélyesnek tűnik... de azért én megmérkőznék vele :D

    VálaszTörlés
  2. De fincsi lehet! Szuper lehet ez a könyv. Szeretem ezt a pasit, finomakat készít nemes egyszerűséggel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ez a könyv, tök egyszerű triók, de nagyon passzolnak egymáshoz, és nagyon szép is!

      Törlés