Fetás-zelleres burgonya krémleves

Télen-nyáron jöhetnek a krémlevesek, de mikor beköszöntenek az első hűvös őszi esték, bizony nekem ilyenkor esik talán legjobban. Meglepő módon PindÚr is nagyon szereti őket, így rávehető némi zöldségfogyasztásra. Elég tartalmas leves, utána azért lefojtható egy kis rizskoch-kal.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.


Hozzávalók:

6 db nagyobb burgonya
6-8 szál szárzeller
2-3 szál újhagyma
1 liter víz
2 bio zöldségleves kocka (alnatura, DM - ilyenkor nem sózom)
200 ml főzőtejszín
100 g feta sajt
vaj, olívaolaj

A krumplit, a megtisztított zellert (én le szoktam húzgálni a külső héját) és az újhagymát felaprítom, 2 ek. olaj és 1 ek. vaj keverékén megpirítom. Felöntöm vízzel, beledobom a kockákat, nagyjából 20 perc alatt puhára főnek a zöldségek. Hozzáadom a tejszínt és a fetát, leveszem a tűzről, összeturmixolom. Végül visszateszem és még egyszer felforralom.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések