2011. április 5., kedd

Pizza


Hozzávalók:

600 g finomliszt
400 g búzadara
2 cs. instant élesztő (Dr. Oetker)
650 ml meleg víz
2 ek. olívaolaj
1 ek. só

Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A tésztához a lisztet, a sót és az élesztőt tegyük egy nagy tálba, készítsünk egy kis mélyedést a közepébe, ide öntsük bele a meleg vizet és az olajat. Keverjük össze és gyúrjuk, amíg össze nem áll és nem tapad az edény falához. Ha kell, adjunk még hozzá egy kis lisztet. Takarjuk le a tálat egy konyharuhával és hagyjuk kelni a tésztát kb. 15 percig. Nyújtsuk ki lisztezett munkalapon tetszőleges nagyságúra, tegyük rá a feltétet (ne pakoljuk meg nagyon, mert nem fog megsülni). Előmelegített 250 fokos sütőben 10 percig süssük.

Nyolc kisebb, vagy négy óriási pizza lesz egy adag tésztából.
Fóliába csomagolva akár egy hétig is tarthatjuk hűtőben a tésztát, így nem kell egyszerre felhasználnunk mindet.

2 megjegyzés:

  1. Bűn instant élesztőből pizzatésztát (ill. minden más tésztát) csinálni!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen!
    Akkor én bűnös vagyok, ez van. De ha ekkora szakértő vagy, miért guglizol rá a pizzatésztára réteslisztből?

    VálaszTörlés