Kókuszos-mandulás madeleine
Hétvégére az egyik kedvenc aprósütemény receptemet hozom Nektek. Abbahagyhatatlan, puha, elegáns sütemények, amiket nem is olyan nehéz és időigényes elkészíteni, mint gondolnánk.
Kiváló minőségű olajos magvakat és aszalványokat a Magosbolt webshopban vagy személyesen a vásárcsarnokban találtok.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Kiváló minőségű olajos magvakat és aszalványokat a Magosbolt webshopban vagy személyesen a vásárcsarnokban találtok.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 30 db-hoz
2 tojás
90 g olvasztott vaj
1/2 vaníliarúd
50 g liszt
4 g sütőpor
1 csipet só
A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd elvegyítjük benne a vajat és
a vanília kikapart magjait. Nagy mozdulatokkal belekeverjük a száraz
hozzávalókat. A masszát habzsákba szedjük, és szilikonból készült vagy vajazott, lisztezett fém madeleine sütőformákba adagoljuk.
180 fokra
előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt hagyjuk
kicsit hűlni a formában, majd óvatosan kiszedjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése