Mogyorókrémes szaloncukor cukormentesen
Idén nem kifejezetten remekelek a karácsonyi készülődésben, de azért lapul még egy-két recept a tarsolyomban. Köztük ez a teljesen cukormentes, ám csuda finom szaloncukor.
A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét és a cukormentes mogyorókrémet megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Hozzávalók 20 db-hoz
A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét és a cukormentes mogyorókrémet megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Hozzávalók 20 db-hoz
100 g Cavalier mogyorókrém
100 g őrölt török mogyoró vagy mandula
1/2 tonkabab (elhagyható)
A mogyorókrémet elvegyítjük az őrölt mogyoróval, és
fűszerezzük a finomra reszelt tonkababbal. A masszából kis nudlikat formázunk,
és hűtőbe tesszük annyi időre, amíg meg nem szilárdulnak.
A csokoládépasztilla 2/3 részét vízgőz fölött felolvasztjuk,
majd a tálat levéve beleforgatjuk a többi pasztillát. Folyamatos keverés
mellett hagyjuk beleolvadni a szilárd csokoládét, majd villa segítségével
egyesével megmártjuk benne a szaloncukrokat.
Mindet alaposan lecsepegtetjük, és sütőpapírra szedve
hagyjuk megszilárdulni a csokoládéburkot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése