Mogyorókrémes szaloncukor cukormentesen

Idén nem kifejezetten remekelek a karácsonyi készülődésben, de azért lapul még egy-két recept a tarsolyomban. Köztük ez a teljesen cukormentes, ám csuda finom szaloncukor.

A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.

A csokoládét és a cukormentes mogyorókrémet megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.


Hozzávalók 20 db-hoz

100 g őrölt török mogyoró vagy mandula
1/2 tonkabab (elhagyható)

A mogyorókrémet elvegyítjük az őrölt mogyoróval, és fűszerezzük a finomra reszelt tonkababbal. A masszából kis nudlikat formázunk, és hűtőbe tesszük annyi időre, amíg meg nem szilárdulnak.

A csokoládépasztilla 2/3 részét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tálat levéve beleforgatjuk a többi pasztillát. Folyamatos keverés mellett hagyjuk beleolvadni a szilárd csokoládét, majd villa segítségével egyesével megmártjuk benne a szaloncukrokat.


Mindet alaposan lecsepegtetjük, és sütőpapírra szedve hagyjuk megszilárdulni a csokoládéburkot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések