Kínai ötfűszeres spekulatius keksz
Népszerű karácsonyi süteményt hozok, amit akár saját magatok is elkészíthettek otthon. A különlegessége a formája, amit egy speciális mintázóhenger segítségével szabtam ki. Aki szeretné, készítheti kekszpecséttel is.
A formáért kattintsatok a cookori.comra! A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.
A formáért kattintsatok a cookori.comra! A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók
150 g nádcukor
100 g puha vaj
1 tojás
200 g liszt
50 g őrölt mandula
vagy dió
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál kínai
ötfűszer-keverék
1 kezeletlen narancs
1 csipet só
továbbá:
tej
liszt
A vajat kézi mixer
segítségével kikeverjük a nádcukorral. Beleütjük a tojást, és simára dolgozzuk.
Hozzászitáljuk a fűszerekkel, az őrölt mandulával, a sóval és a sütőporral
elvegyített lisztet, majd belereszeljük a narancs héját is. Az egészet simára
dolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük néhány órán át.
A munkafelületet
alaposan belisztezzük, és több részletben 1-2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. A
liszttel meghintett formázóhenger segítségével kivágjuk és megmintázzuk, majd
tepsire sorakoztatjuk a kekszeket – sütés előtt érdemes betenni a tepsit a
hűtőbe.
Minden kekszet
vékonyan megkenünk tejjel, végül 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc
alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése