Reggeli ricottamuffin

 Így néz ki az, amikor semmi, de semmi reggelinek való nem akad itthon, és elkezdem áttúrni a polcokat és a hűtőt, hogy összehozzak valamit a gyerekeknek. Ami meglepő, hogy simán bejött nekik a muffin, pedig nem számítottam rá. Nem tömény és édes, piskótaszerű valami, a zabliszttől kicsit nehezebb, de nem száraz. Nekünk nagyon bejött, érdemes vele egy próbát tenni.


A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A tányérokért pedig köszönet a SütniFőzni.hu oldalnak!


Hozzávalók 10 db-hoz: 

250 g ricotta (érdemes a lidlben figyelni)
75 g puha vaj
1/2 vaníliarúd
2 tojás
1 kezeletlen citrom héja
150 g zabliszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)


A ricottát kikeverjük a vajjal, a nyírfacukorral, a vanília kikapart magjaival, a tojással és a reszelt citromhéjjal. Beleszitáljuk a sütőporos zablisztet, és az egészet összedolgozzuk.

A sütőformákat 2/3 részig töltjük a masszával, majd a süteményt 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések