Reggeli ricottamuffin
Így néz ki az, amikor semmi, de semmi reggelinek való nem akad itthon, és elkezdem áttúrni a polcokat és a hűtőt, hogy összehozzak valamit a gyerekeknek. Ami meglepő, hogy simán bejött nekik a muffin, pedig nem számítottam rá. Nem tömény és édes, piskótaszerű valami, a zabliszttől kicsit nehezebb, de nem száraz. Nekünk nagyon bejött, érdemes vele egy próbát tenni.
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A tányérokért pedig köszönet a SütniFőzni.hu oldalnak!
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A tányérokért pedig köszönet a SütniFőzni.hu oldalnak!
Hozzávalók 10 db-hoz:
250 g ricotta (érdemes a lidlben figyelni)
75 g puha vaj
100 g nyírfacukor
1/2 vaníliarúd
2 tojás
1 kezeletlen citrom héja
150 g zabliszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
A ricottát kikeverjük a vajjal, a nyírfacukorral, a vanília
kikapart magjaival, a tojással és a reszelt citromhéjjal. Beleszitáljuk a
sütőporos zablisztet, és az egészet összedolgozzuk.
A sütőformákat 2/3 részig töltjük a masszával, majd a
süteményt 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése