Paleo mandulás-kókuszos keksz
Naná, hogy hozok valami szívecskéset a hétvégén. Ezúttal egy kókuszos-mandulás kekszet, ami nem mellesleg paleo, szóval a lelkiismeretünk is megnyugodhat. Az extraszűz kókuszolaj a konyhám állandó lakója lett, nagyon szívesen használom édességekhez vaj helyett is, tiszta, kellemes, nem tolakodó kókuszíze van, ráadásul nagyon egészséges. Próbáljátok ki, szerintem imádni fogjátok. A keksz meg finom, ahhoz képest, hogy nem liszt-vaj-cukor trióból van. :)
A recept megjelent a februári Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 30 db-hoz:
70 g őrölt mandula
30 g nyírfacukor
1 tojás
1/2 vaníliarúd
1 csipet só
A kókuszolajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, a
tojást és a vanília kikapart magjait. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszlisztet és
a sót. Összegyúrjuk a tésztát, kissé kilapítva befóliázzuk.
Hűtőben hagyjuk
pihenni 30 percig. 2 sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és
kiszaggatjuk a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra
előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Tányér: Lantos Judit Kerámia
Háttér: Fotókellék
Megjegyzések
Megjegyzés küldése