Villámgyors túrókrém

Igazi kánikulai desszert, ami öt perc alatt elkészül. Naná, hogy nem kell sütni vagy főzni, csak keverni és poharakba adagolni.


Ahogy már az előző bejegyzésemben is említettem, épp tesztelek egy Electrolux assistent konyhai robotgépet. Ezúttal arra voltam kíváncsi, lehet-e vele szép, kemény tejszínhabot verni, hiszen ez elég fontos kérdés az ilyen gépeknél. Verje fel, de ne csapja ki, elvégre nem vajat akarunk köpülni. A gép ezúttal is jól vizsgázott: a hideg tejszínt fokozatosan keverve gyönyörű habbá verte. Így nem csak a tojáshabhoz tökéletes.

A krém többi alapanyagát a képen látható keverőlapáttal készítettem, sőt a felvert tejszínt is ezzel forgattam bele alacsony fokozaton. Azért ez így elég kényelmes volt. És nem utolsó sorban: megint csak ki kell emelem, mennyire szuper dolog a két tál hozzá! Nem kellett átszedni és elmosni semmit munka közben.


Hozzávalók (3-4 adaghoz):

250 g túró
125 g mascarpone
200 ml hideg tejszín (min. 30%-os)
80 g porcukor
1 rúd vanília
1 kezeletlen citrom héja
1 nagy marék amaretti keksz (az aldiban vettem nemrég minit, nagyon cuki)
sárgabaracklekvár

A túrót, a krémsajtot, a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a porcukrot kikeverjük. Felverjük a hideg tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Az egészet ilyenkor érdemes ilyenkor habzsákba tölteni, így biztosan nem maszatoljuk össze a poharakat.

Már csak a rétegzés van hátra. A poharakba nyomunk egy adag túrókrémet, jöhet rá néhány szem keksz, egy kis lekvár. A tetejére ismét túró, végül még egy kevés lekvár és néhány szem keksz díszítésnek.

Fa vágódeszka: NINIVE butik

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések