Gyors, lisztmentes csokitorta Electrolux assistent segítséggel

Egy hónap kihagyás után végre sikerül előkeverednem, és egy kicsit foglalkozni a bloggal is. Nagy dolgok vannak épp a háttérben, költözés, felújítás stb., így próbálok folyamatosan előre dolgozni mindennel, de ide jut a legkevesebb idő.

Az elmúlt héten szinte karácsonyi hangulat volt, annyi minden érkezett hozzám. Köztük egy hiper-szuper, mindent tudó Electrolux assistent konyhai robotgép is. Két hétig tesztelem a gépet az Electrolux Hungary megtisztelő felkérésére. Túl vagyunk már pár közös sütésen a kánikula ellenére, és bizony szépen alakul a véleményem is. Előre leszögezem, szőrös szívű leszek, bár nem nagyon lesz mibe belekötni.


Először egy lisztmentes csokitorta receptet hozok, ami már szerepel ugyan a blogon, így viszont tényleg össze tudom hasonlítani a gépet az eddig használtakkal.

A gépről, kiegészítőkről, funkciókról ITT találtok bővebb információkat és gyönyörű képeket. Én pedig ezt a tojáshéjszínű csodát és kiegészítőit kaptam meg. De persze létezik piros, fekete és kék is.


Izom kell hozzá, mert anyagból van, az egész szerkezet fémből van, nem műanyag a burkolata sem. Így aztán amikor nem csak habot ver a gép, hanem pl. kelt tésztán dolgozik, akkor sem ugrál, zörög. Meglepően halk még a legmagasabb fokozaton is. Az én gépem már a legalacsonyabb fokozaton is elég hangos, ami az esti használatnál kellemetlen.

 A led világítás nagy divat lett a konyhagépeknél is, itt is megvan. A 10 sebességes gombja gyönyörű, de ami még inkább szerethető és praktikus, az a tál feletti világítás. Bekapcsoljuk a gépet, és gyönyörűen megvilágítja a tálat, ami főleg az esti használtkor hasznos, hiszen nem feltétlen van a pult felett közvetlen világítás.

Következzék a recept és az elkészítés közben szerzett tapasztalatok:


Gyors, lisztmentes csokitorta

Hozzávalók (18 cm-es formához):

4 db tojás
30 g porcukor
200 g étcsokoládé (legalább 60%-os)
100 g vaj
1 kezeletlen narancs reszelt héja


A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből kemény habot verek. - Ezt szinte pillanatok alatt teljesítette a gép, csodaszép habot vert.

Most jön a két keverőtál előnye. Ugye megvan, amikor muszáj munka közben mosogatni és törölgeti kizárólag azért, mert csak egy darab tál van a robotgépünkhöz? No kérem, ehhez bizony rögtön kettőt kapunk, így nem kell a mosogatással szöszölni közben. 

A sárgájákat a porcukorral felhabosítom. A képen látszik, hogy milyen gyönyörűen veri fehéredésig a gép. Ameddig várok a habra, összeolvasztom mikróban vagy vízgőz fölött a csokoládét és a vajat. Hozzáadom a a sárgájához, és mehet bele a kezeletlen narancshéj is (én ezt télen lefagyasztom kis dobozokba, így mindig van). A géppel elkevertetem.


Végül beleforgatom három részletben a fehérjehabot is. Mehet a massza egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt aljú formába. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt bőven elkészül.

A gép tesztelése folytatódik! Piszkénél is olvashattok róla.

 

Hölgyek, Urak, lehet már gondolkozni a karácsonyi ajándékon!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések