Brownie gesztenyehabbal
Hétvégi nagyon dőzsölős recept következik, amihez alig kell valami. Egy egyszerű brownie csak, ami a kerek formától mégis ünnepi hangulatot kapott. A gesztenyehab pedig remekül egészíti ki a csokoládés alapot.
A recept megjelent a júniusi Kifőztükben is.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformában készítve)
a brownie alaphoz:
125 g étcsokoládé
125 g vaj
100 g liszt
egy nagy csipet só
a gesztenyehabhoz:
200 g maroni fehérarany gesztenyepüré
100 ml hideg tejszín
a díszítéshez:
30 g étcsokoládé
2 evőkanál aprított törökmogyoró
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot és a sót, végül a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortaformába szedjük, és 15-16 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát.
A tejszínt kemény habbá verjük. Robotgéppel fellazítjuk a gesztenyepürét, és beleforgatjuk a kemény tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt tésztaalapra adagoljuk.
A süteményt olvasztott csokoládéval és mogyoróval tálaljuk.
A recept megjelent a júniusi Kifőztükben is.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformában készítve)
a brownie alaphoz:
125 g étcsokoládé
125 g vaj
2 tojás
125 g nádcukor100 g liszt
egy nagy csipet só
a gesztenyehabhoz:
200 g maroni fehérarany gesztenyepüré
100 ml hideg tejszín
a díszítéshez:
30 g étcsokoládé
2 evőkanál aprított törökmogyoró
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot és a sót, végül a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortaformába szedjük, és 15-16 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát.
A tejszínt kemény habbá verjük. Robotgéppel fellazítjuk a gesztenyepürét, és beleforgatjuk a kemény tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt tésztaalapra adagoljuk.
A süteményt olvasztott csokoládéval és mogyoróval tálaljuk.
Behabzsolnám. Durván jól néz ki!!!
VálaszTörlés