Farsangi/tavaszi színes kekszek

Eredetileg farsangi keksznek készültek, mivel arra törekedtem, hogy úgy nézzenek ki, mint a mini fánkok. De így, hogy kifutottunk a farsangból, és nekiindulunk a tavasznak, akár színes tavaszi kekszek is lehetnek.

Mindegy, a lényeg, hogy finomak, szépek stb.



A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon! Továbbá a papír kiegészítőkért az Eztettem boltnak!

Megjelent a februári Kifőztükben is.


Hozzávalók:

250 g liszt
100 g porcukor
200 g puha vaj
2 tojássárgája
1 rúd vanília
1 nagy csipet só
cukorgyöngy, csokoládé, porcukor

A lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Belekockázzuk a vajat, majd hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a tojássárgájákat. Az ujjainkkal összemorzsoljuk, majd addig gyúrjuk a tésztát, amíg összeáll. Ekkor műanyag fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett felületen nagyjából 8 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Köröket szaggatunk ki belőle, ezeknek a közepét is kiszúrjuk, megszórjuk szórócukorral, kicsit belenyomkodjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 170 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. Néhány percig érdemes hűlni hagyni a tepsin, mielőtt leszedjük.

Porcukorral meghintve vagy csokoládéba mártva is tálalhatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések