Áfonyás-kókuszos panna cotta - alakbarát verzió
A panna cotta az egyik kedvenc olasz desszertem, de az biztos, hogy legalább egycsilliárd kalória van benne. Mutatok egy alakbarát, sőt, nyírfacukorral készítve paleo verziót is. Ezt lelkiismeret-furdalás nélkül ehetjük. A kókuszkém finom, enyhén kókuszos mellékízt ad neki, az áfonya és a vanília pedig tökéletesen ízesíti, télen is nyarat idéz. Ha hozzájutunk valahol passiógyümölcshöz (én most a tescoban kaptam), ne hagyjuk le a tetejéről azt sem.
Megjelent a februári Kifőztükben is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZTTk-jLOSaJnRtbqg2kRWG71YRDDII-34rJZdC9SGwczuzhZTrE4Bsnqa-w6xq-wgSjRRSJ6aBrxygncnbXgNLfo5Vk2wOdNdrFPumD_dwxrijF2aYvlekqCkW1beo9kLizlks2BgPHls/s1600/DSC_0973ab.jpg)
Hozzávalók:
200 ml cocomas kókusztejszín
200 ml víz
100 g áfonya (fagyasztott is lehet)
50 g Meru kókuszvirágcukor - paleo változathoz a kókuszvirágcukrot cseréljük nyírfacukorra!
4 lap zselatin
1 rúd vanília
1 passiógyümölcs és néhány szem áfonya a díszítéshez
Az áfonyát és a kókuszvirágcukrot egy fazékban kevés vízzel összefőzzük szósz sűrűségűre. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. Az áfonyaszószhoz öntjük a kókusztejszínt és a vizet, belekaparjuk a vanília magjait. Összekeverjük és felforraljuk.
Levesszük az edényt a tűzről, és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Végül botmixerrel simára dolgozzuk, és négy kis pohárba adagoljuk. 6-8 órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt egy passiógyümölcs kikapart magjaival és néhány szem áfonyával díszíthetjük.
Megjelent a februári Kifőztükben is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZTTk-jLOSaJnRtbqg2kRWG71YRDDII-34rJZdC9SGwczuzhZTrE4Bsnqa-w6xq-wgSjRRSJ6aBrxygncnbXgNLfo5Vk2wOdNdrFPumD_dwxrijF2aYvlekqCkW1beo9kLizlks2BgPHls/s1600/DSC_0973ab.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb90T4BHut2n10zhAAGY4jU7EioZfoiT4a9nxrtPW5IqqkCKA1deCn_1Eq-O8mBpygmpfcw1q74KMwmrGyBIDS5SWcI_3LP8PosOzFdls2G3wpj0YpeG2B7E-rhRiJ9OstuWKr0GqdMRlY/s1600/DSC_0968ab.jpg)
Hozzávalók:
200 ml cocomas kókusztejszín
200 ml víz
100 g áfonya (fagyasztott is lehet)
50 g Meru kókuszvirágcukor - paleo változathoz a kókuszvirágcukrot cseréljük nyírfacukorra!
4 lap zselatin
1 rúd vanília
1 passiógyümölcs és néhány szem áfonya a díszítéshez
Az áfonyát és a kókuszvirágcukrot egy fazékban kevés vízzel összefőzzük szósz sűrűségűre. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. Az áfonyaszószhoz öntjük a kókusztejszínt és a vizet, belekaparjuk a vanília magjait. Összekeverjük és felforraljuk.
Levesszük az edényt a tűzről, és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Végül botmixerrel simára dolgozzuk, és négy kis pohárba adagoljuk. 6-8 órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt egy passiógyümölcs kikapart magjaival és néhány szem áfonyával díszíthetjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUhCWKgcmu8MSRzDhbE9_03Lz-lFS431WjLwdEZ94sjKbveuWjfeaClVhDx_3ozKRm2_7e5KLoXJidNwocewWUUT8vGlqrhMnecw11b817z1Tt_yqrs3xo1-uB-lHIF15-gEvUgwk79fBD/s1600/DSC_0961ab.jpg)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése