Bazsalikompesztó Mautner Zsófitól
Régen nem szerettem a pesztót, csak valami förmedvényes bolti verziót kóstoltam, ami ehetetlen volt. Aztán kipróbáltam a házit, és beleszerettem. Mindig tartok itthon, mert a pizzaszószt is ezzel szoktam ízesíteni, így villámgyorsan készen van. Bevallom, sokszor készen veszek egy kis üveggel, de csak kiváló minőségűt, ami olívaolajjal, parmezánnal és fenyőmaggal készül.
A recept Mautner Zsófia: Főzőiskola - középfok című könyvében
jelent meg, a Libri Kiadó gondozásában, kedvezményesen megvásárolható ITT.
A könyvről ajánlót a Kifőztük oldalán olvashattok ITT.
A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon
Recept az augusztusi Kifőztükből.
Hozzávalók:
50 g bazsalikomlevél
50 g fenyőmag
40 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
150 ml olívaolaj
A
hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, és pürésítjük. Hűtőben, zárt
edényben sokáig eláll, ha a tetejére mindig öntünk egy réteg
olívaolajat.
Eddig csak boltit ettem, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni, nagyon jól néz ki :)
VálaszTörlésSzívesen! Nagyon egyszerű és finom. Nekem csak egy parám van, hogy a fenyőmag ne legyen avas. Legutóbb is bazi drágán vettem kimérőset, és persze, hogy avas volt. :(
Törlés