Mogyorókrémes bonbon

A kép ismerős lehet. ez a bonbon az őszi Segítsüti válogatás egyik része volt. Nagyon egyszerű, nagyon szerethető, nem szélsőséges. A mogyorókrém és a tejcsokoládé mellett helyet kapott enne egy tonkabab is, ezt természetesen kihagyható, ha nem szeretjük vagy nem jutunk hozzá.


Hozzávalók:

90 g tejcsokoládé
200 g mogyorómassza (beszerezhető pl. a Noosti Kft.-nél)
1 tonkabab

300 g étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj


A tejcsokoládét megolvasztom, simára keverem a reszelt tonkababbal és a mogyorómasszával. 

Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal. A csokoládét 40-45 fok közé melegítem vízgőz fölött. Az olvasztott csokoládét állandó keverés mellett lehűtöm 34-35 fokra. Ekkor hozzákeverem a porított kakaóvajat, további keveréssel lehűtöm 32 fokig.Elkészítem a bonbonhüvelyeket. Az előkészített formába öntöm a temperált csokoládét, kiütögetem belőle a levegőt, néhány percig hagyom, hogy a burok megszilárduljon. Kicsepegtetem a felesleges csokoládét, a formát lefelé fordítom, hogy egyenletes burok képződjön, 10 percig hagyom, lehúzom a felszínét habkártyával, majd a hűtőbe teszem szilárdulásig.

A tölteléket nyomózsákból a bonbonmélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a lezárásnak. A visszamaradt és újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. 30 percre beteszem a formát a hűtőbe, végül óvatosan kifordítom belőle a kész bonbonokat.


Nemsoká ismét lesz licit!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések