Szerelmesek tortája, avagy a nagyon málnás csokoládétorta
Hogy mitől a szerelmeseké? Csak ennyit mondok, temérdek csokoládé, tejszín, vanília, málna, a többit pedig tessék utánagondolni...
A recept megtalálható sok más finomsággal együtt a Kifőztük februári számában. Az újság ingyenesen letölthető ITT.
A recept megtalálható sok más finomsággal együtt a Kifőztük februári számában. Az újság ingyenesen letölthető ITT.
Hozzávalók a tésztához (18 cm-es formában sütve):
200 g étcsokoládé
100 g vaj
4 tojás
50 g porcukor
só
Hozzávalók a krémhez:
150 ml hideg tejszín
200 g krémsajt
100 g porcukor
1 narancs lereszelt héja
1 rúd vanília kikapart magjai
a tetejére:
100 g málnadzsem
150 g friss vagy fagyasztott málna
Az étcsokoládét és a vajat összeolvasztjuk, félretesszük. A
tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A
tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a csokoládés
vajat, simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal eldolgozzuk a masszában a
fehérjehabot is. A tortaformában egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, 180 fokos
sütőben 20 perc alatt készre sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtban eldolgozzuk a
cukrot, a vaníliát és a narancshéjat, majd nagy mozdulatokkal belekeverjük a
tejszínt, hűtőben pihentetjük felhasználásig.
A kihűlt csokoládés alapot megkenjük a málnadzsemmel,
eloszlatjuk rajta a tejszínes krémet. Legalább begy órára hűtőbe tesszük.
tálalás előtt megszórjuk bőségesen málnával.
Ez nagyon szuper lett!
VálaszTörlésHű, ez nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésHát ez mesés! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! :-) A kinézet mellékes, az íze nem! :-)
VálaszTörlésSzia! Elkészítettem a szülinapomra, és nagyon nagyon finom lett!!! Többen el is kérték a receptjét! Köszönöm! :)))
VálaszTörlésEz a legnagyobb dicséret!!! Köszönöm! :-)
Törlés