2015. május 15., péntek

Epres muffin

Tavaly szeptemberi, valójában isteni, édes szamócával készült muffin, de oda se neki, apróbb szemű eperrel ugyanolyan jó lesz.

A recept megjelent a májusi Kifőztükben is.

A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!


Hozzávalók (6 darabhoz):

100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
50 g cukor
100 g puha vaj
2 tojás
100 g eper
1 kezeletlen citrom héja

A tojásokat kikeverjük a cukorral, a puha vajjal és a finomra reszelt citromhéjjal. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a feldarabolt epret, és néhány mozdulattal összeforgatjuk. A papírkapszlikat 2/3-ig töltjük a masszával, és 170 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés: