2014. október 21., kedd

Banános brownie

A csoki-banán klasszik vonalon maradva ideje volt a jó kis duót brownie formában is kipróbálni. A gyümölcstől jó szaftos a süti, és persze a banán íz is érezhetően benne marad.

A képeken feltűnő kerámia kiegészítők ismét Lantos Judit keze munkáját dicsérik. Megtaláljátok a facebookon és WAMP-on.

Recept az októberi  Kifőztükből.


Hozzávalók:

150 g nádcukor
150g étcsokoládé
150 g puha vaj
2 tojás
3 érett banán
100 g liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

A nádcukrot kikeverjük a vajjal, hozzáütjük a tojásokat, belecsurgatjuk az olvasztott csokoládét, végül hozzáadjuk a villával összetört banánokat. A masszához szitáljuk a liszt, a sütőpor, a kakaó és a só keverékét, gyorsan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben elegyengetjük a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.


1 megjegyzés: