2013. január 10., csütörtök

Téli paradicsomleves

Kezdjük hát az évet egy gyerekkori kedvenccel. Ó, a paradicsomleves! Ezzel bármikor le lehet venni a lábamról. Kár, hogy csak halványan dereng, hogyan is kell készíteni. A színe nem a legpirosabb, mondjuk nincs is benne sem sűrített paradicsom (valahogy nem vagyunk barátok), sem pedig piros paprika (szerintem ehhez nem is kell). Viszont van benne zeller, ami nélkül nem is lehetne igazi! :-) PindUraság szerint nem finom, szerintem meg az, na! :-)


Hozzávalók:

700 ml passata (üveges passzírozott paradicsom), lehetőleg bio
700 ml víz
2 ek. olaj
2 ek. liszt
3 ek. nádcukor (a paradicsom savasságától függően eltérő lehet a mennyisége)

2 szál szárzeller
+ egy sajtos pirítós, rizs vagy betűtészta, ki mit szeretne

Az olajat felhevítem egy edényben, hozzáadom a lisztet, zsemleszínűre pirítom, több részletben, folyamatos keverés mellett felöntöm a paradicsommal, majd a vízzel. Hozzáadom a nagyobb darabokra vágott zellert, sózom, cukrozom és nagyjából 20 perc alatt készre főzöm.

És amikor előtör belőlem a csillámpóni, mellébiggyesztek egy szívecske formájúra szabott sajtos pirítóst is...

2 megjegyzés:

  1. Piros paprikát én sem teszek sosem a paradicsom levesbe... csak betűtésztát, az unokák kedvéért:)

    VálaszTörlés