2012. május 25., péntek

Körtés-kecskesajtos saláta

A Kifőztük magazin májusi számába készítettem ezt a gyors körtesalátát.
A ruccola és a rózsabors erőteljes íze remekül ellensúlyozza a körte édességét, mindezekhez pedig gyengéden odasimul a kecskesajt és a dió. Ha elkészítitek, mindenképp úgy fogyasszátok, hogy mindenből jusson egy kicsi a villára.


Hozzávalók:

2 körte
50 g ruccola
egy marék dió
50 g kecskesajt
olívaolaj vagy dióolaj
ízlés szerint egyéb kemény sajt
só, rózsabors

A megtisztított körtékbe egy-egy fél diót rakunk, ráhalmozzuk a kecskesajtot, meggrillezzük. A körték mellé dobjuk a maradék diót, hogy megpiruljon. A ruccolát tányérra halmozzuk, megsózzuk , meglocsoljuk egy kicsi olajjal és némi reszelt kemény sajtot szórunk rá. Ráhelyezzük a grillezett kecskesajtos körtét és a megpirult diódarabkákat.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszul harmonizálhatnak az ízek ebben a salátában, dió, kecskesajt, körte, nyami. Egy jó nagy adagot be tudnék most kebelezni.

    VálaszTörlés
  2. Bejövős! Szép lett a fotód. :)))

    VálaszTörlés
  3. Fincsi! Imádom a grillezett körtét, a kecskesajtot...

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon bejött, mindenből egy kicsi. :-)

    VálaszTörlés