Epres-joghurtos kuglóf

Nagyon egyszerű epres kuglófrecepttel köszöntöm az idei szezont. Ha majd elfogy az eper, tegyetek bele áfonyát, málnát, sárgabarackot!


A forma nem nagy, 1,5 literes, így ha nagyobb kuglófsütőben készíted, duplázd nyugodtan az adagot! Az enyémet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE. Köszönet érte! 

A recept megjelent a Kifőztükben is!

Hozzávalók kb. 1,5 l-es kuglófformához:

10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 teáskanál vaníliaőrlemény
2 tojás
1,5 dl natúr joghurt
25 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
20 dkg eper
a tálaláshoz:
porcukor


A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a joghurtot, ezután a sütőporos lisztet is. Az apróra vágott epret a masszába forgatjuk, és az egészet a sütőformába kanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és porcukorral megszórva tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések