Crème brûlée
A világ egyik legegyszerűbb édessége. Finom vaníliasodó kigőzölve, és roppanós cukorréteg a tetején. Ellenállhatatlan...
A recept megjelent a Kifőztükben is!
A recept megjelent a Kifőztükben is!
Hozzávalók 4 adaghoz
a krémhez:
2 dl zsíros tejszín
1 dl zsíros tej
5 dkg cukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
3 tojássárgája
a tetejére:
4 evőkanál cukor
A tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát felforraljuk, majd rögtön le is vesszük a tűzről. A tojássárgáját elhabarjuk, vékony sugárban belekeverjük a tejszínes elegyet – fontos, hogy ne habosítjuk fel!
A 4 formát magas falú tepsibe tesszük, majd szétosztjuk bennük a sodót. A tepsit a krémek vonaláig felöntjük forró vízzel, és 140 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre gőzöljük a pudingot.
Ha megszilárdult, kivesszük a formákat, és kihűtjük a krémet. Tálalás előtt a tetejükön eloszlatunk 1-1 evőkanál cukrot, és a szakácsfáklya segítségével karamellizáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése