Nyári krumplis tészta salátával
Klasszikus tészta nyárias verzióban, szokottnál jobban egyben maradt újkrumplival. Ugye szeretitek?
A konyha robotért köszönet a Russell Hobbsnak!
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!
A konyha robotért köszönet a Russell Hobbsnak!
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!
Hozzávalók
a tésztához:
500 g újkrumpli
2 lila hagyma
2 evőkanál őrölt fűszerpaprika
250 g tészta
olaj
frissen őrölt bors
só
a salátához:
paprika
paradicsom
uborka
hagyma
tejföl
só
A megtisztított újkrumplit és hagymát a robotgéppel egyforma
kockákra vágjuk, majd nagy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Néhány perc
elteltével lehúzzuk a tűzről, ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával.
Összeforgatjuk, kevés vizet adunk hozzá, és puhára pároljuk a burgonyát. Közben
kifőzzük és leszűrjük a tésztát, és a krumplis alaphoz keverjük.
A saláta hozzávalóit – szintén a robotgéppel – vékonyra
szeleteljük. Enyhén sózzuk, és a tészta mellé, ízlés szerinti mennyiségű
tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése