Nyári krumplis tészta salátával

Klasszikus tészta nyárias verzióban,  szokottnál jobban egyben maradt újkrumplival. Ugye szeretitek?

A konyha robotért köszönet a Russell Hobbsnak! 


A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!


Hozzávalók

a tésztához:
500 g újkrumpli
2 lila hagyma
2 evőkanál őrölt fűszerpaprika
250 g tészta
olaj
frissen őrölt bors

a salátához:
paprika
paradicsom
uborka
hagyma
tejföl


A megtisztított újkrumplit és hagymát a robotgéppel egyforma kockákra vágjuk, majd nagy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Néhány perc elteltével lehúzzuk a tűzről, ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával. Összeforgatjuk, kevés vizet adunk hozzá, és puhára pároljuk a burgonyát. Közben kifőzzük és leszűrjük a tésztát, és a krumplis alaphoz keverjük.


A saláta hozzávalóit – szintén a robotgéppel – vékonyra szeleteljük. Enyhén sózzuk, és a tészta mellé, ízlés szerinti mennyiségű tejföllel meglocsolva tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések