Sajtleves pástétomos kenyérfalatokkal
Ritka kemény telünk van, szóval jól jöhet egy gyorsan, egyszerűen készűlő, de tisztességesen átmelegítő leves recept.
A recept megjelent ai Kifőztük magazinban is.
Akiváló minőségű pástétomért köszönet a termeszetes.com-nak!
A recept megjelent ai Kifőztük magazinban is.
Akiváló minőségű pástétomért köszönet a termeszetes.com-nak!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük! A kedvenc tálkám pedig Lantos Judit keze munkáját dicséri. :)
Hozzávalók
néhány szelet rozskenyér
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
3 szál újhagyma vagy 1 kisebb póréhagyma
1 l zöldségalaplé
1 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt
só
frissen őrölt bors
A vajat felhevítjük, rádobjuk a felkarikázott hagymát, és
1-2 percig pároljuk. Ráhintjük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. A langyos
alaplével folyamatos keverés mellett felöntjük. 10 percig kis lángon főzzük,
majd hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük sóval és borssal. Ha a leves felforrt,
beleszórjuk a reszelt sajtot, és az egészet simára keverjük.
A forró levest pástétommal
megkent pirítósfalatokkal tálaljuk.
Imádom a sajtlevest! Köszi a receptet, tuti kipróbálom! :)
VálaszTörlés