Vegán avokádópesztós tészta
Az utóbbi időben teljesen rákattantam az avokádóra. Korábban is szerettem, de egyre jobb minőségűeket lehet venni, egyre jobb áron, szóval gyakran kerül a kosárba. Sőt, az egy éves Zselyke is viszonylag sűrűn eszik, de ezt majd hamarosan meglátjátok. Szóval az avokádó kitűnő fehérjeforrás, egészséges és még finom is.
Egy villámgyors, vegán receptet hozok, nem csak húshagyóknak!
A recept megjelent az októberi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.
Egy villámgyors, vegán receptet hozok, nem csak húshagyóknak!
A recept megjelent az októberi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.
Hozzávalók 2 személyre
1 érett avokádó
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
20 g kesudió
frissen őrölt bors
só
150 g durumtészta
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a
pesztót.
A kesudiót késes aprítóban megdaráljuk. Az avokádót
félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és a kesudióhoz kanalazzuk a húsát.
Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal és sóval.
Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, végül az
aprítóval simára dolgozzuk.
A megfőtt tésztát leszűrjük, és a pesztóban
megforgatva tálaljuk. A saláta és a citrom kötelező mellé! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése