Mustáros steak szendvics

Így kell januárban tavaly júniusi recepteket posztolni... Szóval nyáron már annyira összevissza életet éltünk, hogy most került rá sor. Ellenben isteni volt, és télen is kötelező a grillserpenyő, csak nem -15 fokban. Nekem ilyen van, és imádom!

Megjelent a Kifőztük magazinban is.


Hozzávalók:

400 g-os hátszín szelet
só, bors
olívaolaj, vaj

A hátszínt hagyjuk szobahőmérsékleten felmelegedni nagyjából egy óra alatt. Ha felmelegedett, bedörzsöljük olívaolajjal. A serpenyőt szárazon felforrósítjuk. Ha már füstöl, beletesszük a húst.

Három percig sütjük az egyik oldalát, közben nem kell mozgatni. (Ha nagyon égne, kicsit mérsékelhetjük a lángot.) Megfordítjuk, a másik oldala is kap három percet. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, és kevés vajat dobunk a tetejére.

Sütés után rögtön egy dupla rétegű alufóliába csomagoljuk, és állni hagyjuk 10 percig. Hozzávalók a szendvicsekhez(személyenként):

50-100 g hátszín steak
3 szelet kenyér
2 szelet cheddar sajt
1 evőkanál mustár
ízlés szerint ecetes uborka vagy saláta

A kenyérszeleteket megpirítjuk, az egyik oldalukat megkenjük mustárral, ráteszünk egy szelet sajtot, és ráolvasztjuk. A kisült hátszínszeletet felcsíkozzuk, és a kenyér közé rétegezzük az uborkával vagy salátával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések