2016. január 13., szerda

Mustáros steak szendvics

Így kell januárban tavaly júniusi recepteket posztolni... Szóval nyáron már annyira összevissza életet éltünk, hogy most került rá sor. Ellenben isteni volt, és télen is kötelező a grillserpenyő, csak nem -15 fokban. Nekem ilyen van, és imádom!

Megjelent a Kifőztük magazinban is.


Hozzávalók:

400 g-os hátszín szelet
só, bors
olívaolaj, vaj

A hátszínt hagyjuk szobahőmérsékleten felmelegedni nagyjából egy óra alatt. Ha felmelegedett, bedörzsöljük olívaolajjal. A serpenyőt szárazon felforrósítjuk. Ha már füstöl, beletesszük a húst.

Három percig sütjük az egyik oldalát, közben nem kell mozgatni. (Ha nagyon égne, kicsit mérsékelhetjük a lángot.) Megfordítjuk, a másik oldala is kap három percet. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, és kevés vajat dobunk a tetejére.

Sütés után rögtön egy dupla rétegű alufóliába csomagoljuk, és állni hagyjuk 10 percig. Hozzávalók a szendvicsekhez(személyenként):

50-100 g hátszín steak
3 szelet kenyér
2 szelet cheddar sajt
1 evőkanál mustár
ízlés szerint ecetes uborka vagy saláta

A kenyérszeleteket megpirítjuk, az egyik oldalukat megkenjük mustárral, ráteszünk egy szelet sajtot, és ráolvasztjuk. A kisült hátszínszeletet felcsíkozzuk, és a kenyér közé rétegezzük az uborkával vagy salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése