Mustáros steak szendvics
Így kell januárban tavaly júniusi recepteket posztolni... Szóval nyáron már annyira összevissza életet éltünk, hogy most került rá sor. Ellenben isteni volt, és télen is kötelező a grillserpenyő, csak nem -15 fokban. Nekem ilyen van, és imádom!
Megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók:
400 g-os hátszín szelet
só, bors
olívaolaj, vaj
A hátszínt hagyjuk szobahőmérsékleten felmelegedni nagyjából egy óra alatt. Ha felmelegedett, bedörzsöljük olívaolajjal. A serpenyőt szárazon felforrósítjuk. Ha már füstöl, beletesszük a húst.
Három percig sütjük az egyik oldalát, közben nem kell mozgatni. (Ha nagyon égne, kicsit mérsékelhetjük a lángot.) Megfordítjuk, a másik oldala is kap három percet. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, és kevés vajat dobunk a tetejére.
Sütés után rögtön egy dupla rétegű alufóliába csomagoljuk, és állni hagyjuk 10 percig.
Hozzávalók a szendvicsekhez(személyenként):
50-100 g hátszín steak
3 szelet kenyér
2 szelet cheddar sajt
1 evőkanál mustár
ízlés szerint ecetes uborka vagy saláta
A kenyérszeleteket megpirítjuk, az egyik oldalukat megkenjük mustárral, ráteszünk egy szelet sajtot, és ráolvasztjuk. A kisült hátszínszeletet felcsíkozzuk, és a kenyér közé rétegezzük az uborkával vagy salátával.
Megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók:
400 g-os hátszín szelet
só, bors
olívaolaj, vaj
A hátszínt hagyjuk szobahőmérsékleten felmelegedni nagyjából egy óra alatt. Ha felmelegedett, bedörzsöljük olívaolajjal. A serpenyőt szárazon felforrósítjuk. Ha már füstöl, beletesszük a húst.
Három percig sütjük az egyik oldalát, közben nem kell mozgatni. (Ha nagyon égne, kicsit mérsékelhetjük a lángot.) Megfordítjuk, a másik oldala is kap három percet. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, és kevés vajat dobunk a tetejére.
Sütés után rögtön egy dupla rétegű alufóliába csomagoljuk, és állni hagyjuk 10 percig.
Hozzávalók a szendvicsekhez(személyenként):
50-100 g hátszín steak
3 szelet kenyér
2 szelet cheddar sajt
1 evőkanál mustár
ízlés szerint ecetes uborka vagy saláta
A kenyérszeleteket megpirítjuk, az egyik oldalukat megkenjük mustárral, ráteszünk egy szelet sajtot, és ráolvasztjuk. A kisült hátszínszeletet felcsíkozzuk, és a kenyér közé rétegezzük az uborkával vagy salátával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése