Tonkababos-mogyorós madeleine

Tényleg próbálok legalább néhány receptet bemásolni a blogra, csak épp nem megy egyszerűen. :) Ez viszont talán az eddigi legfantasztikusabban sikerült madeleine volt, amit csak készítettem. Ennek egészen biztos a kedvenc fűszerem, a tonkabab az oka. Illatos, ízes, különleges, és még egy olyan egyszerű süteményt is, mint a madeleine is elvarázsol.

Következzék hát a recept a novemberi Kifőztük magazinból.


Hozzávalók (25 darabhoz):

2 tojás
75 g cukor
90 g olvasztott vaj
50 g liszt
50 g őrölt törökmogyoró (aldiban szinte mindig van)
4 g sütőpor
1 tonkabab 


A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd elvegyítjük benne az olvasztott vajat. Belereszeljük a tonkababot, és beleszitáljuk a száraz hozzávalókat. A masszát habzsákba szedjük, és a szilikon vagy vajazott és lisztezett fém medeleine formákba adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Hagyjuk kicsit fűlni a formában, majd óvatosan kiszedjük belőle.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések