Kapucsínótortácskák
Imádok tortácskákat készíteni, olyan kis elegánsak, kifinomultak, mégsem tart sokáig elkészíteni őket, hiszen egyszerű muffinról + 5 perces krémről beszélünk.
Így aztán ebben a hónapban sem maradtok cupcake nélkül.
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A Candyfour színes formacukrai ezúttal is szépen díszítették a tortácskákat.
Így aztán ebben a hónapban sem maradtok cupcake nélkül.
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A Candyfour színes formacukrai ezúttal is szépen díszítették a tortácskákat.
Hozzávalók 12 db-hoz
a tésztához:
200 g étcsokoládé
200 g vaj
200 g nádcukor
3 tojás
150 g liszt
2 evőkanál instant kávépor
1 csipet só
a krémhez:
250 g mascarpone
100 g porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
a díszítéshez:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
12 kávébab alakú formacukor
2 evőkanál kandiscukor
A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük
a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a kávéporral és a sóval elvegyített
lisztet. A masszát papírkapszlikba szedjük, és 170 fokon 15-17 perc alatt
készre sütjük.
A krémsajtot összedolgozzuk a vaníliával és a porcukorral,
és csillagcsöves habzsákból a kihűlt sütemények tetejére nyomjuk. A tortácskák
tetejére kakaóport szitálunk, és a formacukrokkal díszítjük.
Tipp: kevés instant kávéport vagy kávékivonatot ízlés
szerint a krémbe is keverhetünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése