2016. április 24., vasárnap

Kapucsínótortácskák

Imádok tortácskákat készíteni, olyan kis elegánsak, kifinomultak, mégsem tart sokáig elkészíteni őket, hiszen egyszerű muffinról + 5 perces krémről beszélünk.

Így aztán ebben a hónapban sem maradtok cupcake nélkül.


A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.  

A Candyfour színes formacukrai ezúttal is szépen díszítették a tortácskákat.



Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:
200 g étcsokoládé
200 g vaj
200 g nádcukor
3 tojás
150 g liszt
2 evőkanál instant kávépor
1 csipet só

a krémhez:
250 g mascarpone
100 g porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat

a díszítéshez:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
12 kávébab alakú formacukor
2 evőkanál kandiscukor

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a kávéporral és a sóval elvegyített lisztet. A masszát papírkapszlikba szedjük, és 170 fokon 15-17 perc alatt készre sütjük.

A krémsajtot összedolgozzuk a vaníliával és a porcukorral, és csillagcsöves habzsákból a kihűlt sütemények tetejére nyomjuk. A tortácskák tetejére kakaóport szitálunk, és a formacukrokkal díszítjük. 

Tipp: kevés instant kávéport vagy kávékivonatot ízlés szerint a krémbe is keverhetünk.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése