2015. június 11., csütörtök

Kesudiós édes keksz sóvirággal

Édes-sós páros egy kekszben, ami a kakaóbabtól még egy kicsit kesernyés is. Meglepően finom még a nagy sódarabokkal is, pedig tartottam tőle. De ha a gyerekeim megeszik, csak jó lehet.

A recept megjelent a júniusi Kifőztükben is.

A tányérért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon! Cuki papír szívószálakat pedig az Eztettem boltban lehet kapni, nézzetek be!


Hozzávalók (40 darabhoz):

180 g liszt
20 g cukrozatlan kakaópor
100 g őrölt mandula
150 g hideg vaj
100 g porcukor
1 tojás
10 g kakaóbabtöret
1 kávéskanál fleur de sel Guerande
50 g natúr kesudió (aldiból pl.)

A felkockázott, hideg vajat a porcukorral, a liszttel, a mandulával, a kakaóporral, a tojással és a sóvirággal késes aprítóba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Belegyúrjuk a durvára aprított kesudiót és a kakaóbabtöretet. A tésztából két hurkát formázunk, amiket folpackba csomagolva hűtőbe teszünk legalább 2-3 órára.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kicsomagoljuk a keksztésztát, egy centis darabokra vágjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejükre nyomkodhatunk még kevés kakaóbabot és sóvirágot díszítésnek. 15-17 perc alatt készre sütjük, néhány percig pihentetjük mielőtt leemeljük a sütőlapról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése