Csirkepörkölt Mautner Zsófitól
Szerintem sok tapasztalatlan, vagy csak a hagyományos magyar konyhában tapasztalatlan háziasszony/ember örül meg most ennek a receptnek. Ez kérem csirkepaprikás a javából, sűrű a szaftja, ízes, és a hús szinte leolvad a csontról. Szóval, kezdőknek segítség, haladóknak pedig csak ötlet, hogy mi legyen a szombati ebéd.
A recept Mautner Zsófia: Főzőiskola - alapfok című könyvében
jelent meg, a Libri Kiadó gondozásában, kedvezményesen megvásárolható ITT.
A könyvről ajánlót a Kifőztük oldalán olvashattok ITT.
Recept az augusztusi Kifőztükből.
Hozzávalók (4 személyre):
2 evőkanál libazsír
3 nagy hagyma
2 evőkanál pirospaprika
4 egész csirkecomb, kettévágva alsó és felső részre
só, bors
Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a libazsírt. Mikor még nem forró, hozzáadjuk a durvára aprított hagymát. Megsózzuk, néha megkeverve addig dinszteljük erős lángon, amíg kissé üveges lesz.
2 evőkanál libazsír
3 nagy hagyma
2 evőkanál pirospaprika
4 egész csirkecomb, kettévágva alsó és felső részre
só, bors
Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a libazsírt. Mikor még nem forró, hozzáadjuk a durvára aprított hagymát. Megsózzuk, néha megkeverve addig dinszteljük erős lángon, amíg kissé üveges lesz.
Levesszük a főzőlapról a
lábast, hozzáadjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Beletesszük a
csirkecombokat, átforgatjuk őket a hagymás-paprikás alapban.
Visszatesszük a főzőlapra, megsózzuk, megborsozzuk. Először 1,5 dl vizet
öntünk rá, majd erős lángon főzzük. Fedő nélkül, bő egy órán át nagy lángon forraljuk, a vizet fokozatosan pótolva. Ha a végén túl híg lenne a
szaft, fokozzuk a hőt, és addig főzzük a pörköltet, amíg a szaft
besűrűsödik.
Tipp: egy félbevágott zöldpaprikával még ízletesebb lesz az étel.
Tipp: egy félbevágott zöldpaprikával még ízletesebb lesz az étel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése