2014. szeptember 2., kedd

Bazsalikompesztó Mautner Zsófitól

Régen nem szerettem a pesztót, csak valami förmedvényes bolti verziót kóstoltam, ami ehetetlen volt. Aztán kipróbáltam a házit, és beleszerettem. Mindig tartok itthon, mert a pizzaszószt is ezzel szoktam ízesíteni, így villámgyorsan készen van. Bevallom, sokszor készen veszek egy kis üveggel, de csak kiváló minőségűt, ami olívaolajjal, parmezánnal és fenyőmaggal készül.  
A recept Mautner Zsófia: Főzőiskola - középfok című könyvében jelent meg, a Libri Kiadó gondozásában, kedvezményesen megvásárolható ITT.
A könyvről ajánlót a Kifőztük oldalán olvashattok ITT

A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon

Recept az augusztusi Kifőztükből.



Hozzávalók:

50 g bazsalikomlevél
50 g fenyőmag
40 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
150 ml olívaolaj
A hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, és pürésítjük. Hűtőben, zárt edényben sokáig eláll, ha a tetejére mindig öntünk egy réteg olívaolajat.


2 megjegyzés:

  1. Eddig csak boltit ettem, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni, nagyon jól néz ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Nagyon egyszerű és finom. Nekem csak egy parám van, hogy a fenyőmag ne legyen avas. Legutóbb is bazi drágán vettem kimérőset, és persze, hogy avas volt. :(

      Törlés