2014. május 22., csütörtök

Három jó dolog... - bab, sonka, paradicsom

Már hoztam egy receptet Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron című könyvéből. Íme egy újabb remek recept, ami 3 perc alatt kész is.  

A könyvről bővebben a Kifőztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban.


Hozzávalók (4 személyre):

400 g lecsepegtetett fehérbabkonzerv (például cannellini)
200 g paradicsom
3 ág kakukkfű (elhagyható)
50 g vékonyan szeletelt levegőn szárított sonka
tengeri só, frissen őrölt bors

az öntethez:

1/4 gerezd fokhagyma, egy csipet sóval összenyomva
1/2 teáskanál angol mustár
2 teáskanál balzsamecet
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
egy csipet cukor

Az öntethez az összenyomott fokhagymát és a mustárt tálba tesszük, hozzákeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a cukrot, sóval-borssal ízesítjük. jól összekeverjük.

A babot tálba borítjuk, hozzáadjuk az öntetet, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a kakukkfűvet, elkeverjük. 15 percig állni hagyjuk, ha még szükséges, ízesítjük. A tetejére helyezzük a sonkaszeleteket, azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése