2013. február 12., kedd

Hamis pain au chocolat

Szégyellem magam, de még soha nem próbálkoztam croissant készítéssel itthon. Egyszer ígérem az is sorra fog kerülni. Szóval eredetileg croissant tésztából készült csokoládés péksüteményről van szó eredetileg. Vegyük úgy, hogy ez a tőlem megszokott lusta verzió.


Hozzávalók:

275 g kész leveles tészta (készre nyújtott, lidl, ugye milyen lusta?)
100 g étcsokoládé (ezúttal pisztáciás)
1 tojás
1 ek. tej

A leveles tésztából 10 téglalapot vágok ki. A csokoládét keresztben 20 szeletre vágom. Mindegyik téglalap keskenyebb oldalának a végére helyezek egy csokoládé csíkot. tekerek rajta egyet és újabb csokoládérudat teszek rá. Feltekerem a tésztát, összenyomom a végét, hogy ne nyíljon ki. A tojást és a tejet elhabarom, megkenem vele mindegyik kis táska tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket és 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütöm.

Forrón az igazi egy pohár hideg tejjel...

2 megjegyzés:

  1. No, én egyszer próbálkoztam..nem mondom, h soha többet újra, de úgy 10 évig biztosan nem! Katasztrófa lett a végeredmény
    Viszont ezt a verziót ki fogom próbálni..lusta, nem lusta, kit érdekel?! Guszta és finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tegyük hozzá, hogy veszélyes. :-) Jajj, szegény, remélem, hogy én nem járok így, ha egyszer arra adom a fejem, hogy kipróbáljam.

      Törlés