Gombás-tejszínes tészta

Villámgyors ebédekre a nagy ünnepi készülődés közepette még nagyobb szükség van. Ilyenkor a tészta talán a legegyszerűbb választás. Kaptam néhány csomag Molnár tésztát, így lesz a blogon jó pár recept, ahol az ő tésztáikat tesztelem. Ezúttal egy teljes kiőrlésűt főztem, ami azért más állagú és ízű, mint egy sima tészta. Szerintem ezt az ízvilágot szépen kiegészíti a gomba és a tejszín.

A receptek megjelentek a decemberi Kifőztükben is.


Hozzávalók:

100-150 g teljes kiőrlésű Molnár tészta
500 g csiperke gomba
1 kápia paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml zsíros tejszín
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 evőkanál kókuszzsír vagy 2 evőkanál olívaolaj

A tésztát forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. Közben a hagymát megpirítjuk a zsiradékon, rádobjuk a megtisztított és felszeletelt gombát és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, rápréseljük a fokhagymát. Folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, amíg elfövi a levét. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, egy-két perc alatt besűrítjük. Elkeverjük a szószban a tésztát, forrón tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések