2012. október 30., kedd

Pufók almás-fahéjas palacsinták

A palacsinta, ami pihe-puha és garantáltan nem kell kétszer szólni, hogy "csüccs az asztalhoz". Igazi hideg hétvégi reggelekre vagy kapkodós hétköznapi ebédre való finomság.



Hozzávalók (25-30 mini palacsintához):

150 g liszt (egy teli 2,5 dl-es bögre)
2 tojás
250 ml tej (egy teli 2,5 dl-es bögre)
40 g cukor (2 ek.)
1 ek. olvasztott vaj
1 nagy lereszelt alma
1-2 tk. őrölt fahéj
1 tk. vanília-kivonat (vagy a cukor helyett használjunk vaníliás cukrot)
egy csipet só
olaj a sütéshez

+ a tetejére vaníliás vagy fahéjas porcukor


Az alma kivételével összekeverem a hozzávalókat botmixerrel. Ennek hiányában kézzel vagy robotgéppel is keverhetjük, csak figyeljünk, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá a végén. A sűrű masszához adom a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát.

Olajozott serpenyőben egyszerre 4-5 mini palacsintát sütök ki közepes lángon, hogy belül is át tudjon sülni, óvatosan megfordítom, végül tányérra borítom és megszórom az ízesített porcukorral.

Mit szóltok hozzá? Mondjuk egy karácsonyi reggelinek jó ötlet?

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Azért nem is tudom, áfonyás vagy almás, vajon melyik a jobb... de tudod mit, legyen mindkettő. :-)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm! .-) Végre nem kellett PindUraságnak könyörögni, hogy ebédeljen. :-)

      Törlés
  3. Tényleg fincsinek néz ki :) Alma-fahéj, imádom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wanna, a halaktól eltekintve nagyon hasonló az ízlésünk. :-)))

      Törlés