Egyszerű vaníliafagylalt

Helló, idei fagyiszezon! :)

Én megkezdtem a működésem, bár ok újdonság nem várható idén. Inkább tejmentes irányba fogok elmenni, mert mostanában le kellett róla szoknom nagyobb mennyiségben. De az eddigi évek terméseit ITT megtaláljátok. 

Ez a fagyi több szempontból is abszolút befutó. Millióképp ízesíthető, turbózható, nem kell fagyialapot főzni, nem fagy szilánkosra a zsíros krémsajttól és a tejszíntől.

A recept megjelent az áprilisi Kifőztükben is.

Szupercukker kapszlikat és kanalakat az Eztettem boltban lehet kapni, nézzetek be!


Hozzávalók:

250 g mascarpone
200 ml hideg tejszín
100 g porcukor
1 rúd vanília

A tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral és a vanília kikapart magjaival. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. A krémet ilyenkor tovább ízesíthetjük gyümölcspürével, keksszel, csokoládéval, karamellával. 

A fagylaltalapot 30 percre fagylaltgépbe tesszük, készre kevertetjük a géppel, fogyasztásig fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból! 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések