tag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post9100668298558847886..comments2024-01-07T09:33:46.481+01:00Comments on Katucikonyha: Citrusos fügelekvárKatucikonyha,http://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-80631351789941590452011-11-10T15:23:47.471+01:002011-11-10T15:23:47.471+01:00Wanna, örülök, hogy tetszik, jövőre kevesebb süti ...Wanna, örülök, hogy tetszik, jövőre kevesebb süti lesz belőle és több lekvár! :-)Katucikonyha,https://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-13095677463972920622011-11-10T11:36:25.600+01:002011-11-10T11:36:25.600+01:00Imádom a fügét, ezt is elkészítem alkalomadtán. Pr...Imádom a fügét, ezt is elkészítem alkalomadtán. Príma ötlet!wannahttps://www.blogger.com/profile/01761092912857091601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-49759018709000673352011-11-09T08:04:49.588+01:002011-11-09T08:04:49.588+01:00Trollanyu, mégis ide írom, mert nem találtam az e-...Trollanyu, mégis ide írom, mert nem találtam az e-mail címed. :-) <br /><br />A 26 cm-es tortához az arányok:<br /><br />600 ml tejszín (állati, min. 30%-os)<br />420 g étcsoki (60%-os)<br />ha kicsit édesítenéd, én nem szoktam, 5-6 dkg cukor<br />4 ek. narancslekvár vagy 2 narancshéj (ez intenzívebb, én jobban szeretem)<br /><br />22 cm-eshez 4 dl tejszínből szoktam, 280 g csokival.<br />18 cm-eshez 2 dl tejszín + 140 g csoki. <br /><br />Ezek csak a töltelékhez vannak, de ha nem burkolod, hanem kívülről is krémes lesz, még sztem plusz két decit rászámolhatsz. <br />A csokit felkockázom, a tejszínt felforralom, leveszem a lángról és a csokira öntöm, homogén állagúra keverem. (ha cukrot is használsz, a tejszínbe tedd) A narancshéjat/lekvárt hozzáadom és megy a hűtőbe. Sima hűtőben kb. 5-6 órát kell hűlnie. Én néha csalok és fagyasztóba rakom úgy 2 órára. A lényeg, hogy besűrűsödik. Elkezdem felverni robotgéppel, lassú fokozaton, majd folyamatosan emelve a gyorsaságot, de ügyelni kell rá, hogy ki ne csapódjon a tejszín. Épp csak addig kell verni, hogy jó állaga legyen, krémes, már ne legyen kemény vagy épp folyós. Én általában azt nézem meg, hogy a robotgép villája jó nyomot hagyjon benne, akkor már általában jó. Amúgy Farkas Vilmosnál találsz még tuti recepteket, ha gondolod, nézz szét nála is, sok videója is van. <br /><br />Remélem, tudtam segíteni, nagyon drukkolok a tortához!Katucikonyha,https://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-47959033038571993882011-11-09T07:51:40.649+01:002011-11-09T07:51:40.649+01:00Trollanyu, azért kicsit sajnálom, hogy korábban ne...Trollanyu, azért kicsit sajnálom, hogy korábban nem jutott eszembe így párosítani, de nyáron valahogy nem tört rám ez a hangulat. Én sem találtam :-), küldöm mailben a receptet! :-)Katucikonyha,https://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-52584757789035766772011-11-08T19:41:33.055+01:002011-11-08T19:41:33.055+01:00Pont jól j9nne nekem az a két üvegecske:) Szuper l...Pont jól j9nne nekem az a két üvegecske:) Szuper lehet. A hótól meg teljesen oda lesz a kisfiad, szerintem nagyon fogja élvezni.<br />Úgy emlékszem volt egy narancsos trüffel krém recepted, de nem találom, ide írnád a linket, hogy hol van? Krémeket keresek, mert tortát kell sütnöm szombatra és emlékszem rá, hogy ezt kinéztem málad. Köszi:)trollanyuhttps://www.blogger.com/profile/09422338060370020956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-44622296319534857852011-11-08T18:48:33.589+01:002011-11-08T18:48:33.589+01:00Panna, milyen jó ötlet, szánkót kap Karácsonyra! :...Panna, milyen jó ötlet, szánkót kap Karácsonyra! :-) Köszi!<br /><br />Petra, igyekszem is kihasználni, bár most még sokszor nehéz nekem is élvezni, épp beteg a kis manó, szóval kicsit kialvatlanok vagyunk. :-)Katucikonyha,https://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-44689832241988608352011-11-08T18:17:54.764+01:002011-11-08T18:17:54.764+01:00Annyira zabálnivaló ez a gyerek! Persze, hogy imád...Annyira zabálnivaló ez a gyerek! Persze, hogy imádja majd a telet. Ki kell használni ezeket a pillanatokat Kata, mert nagyon gyorsan elrepülnek, és csak azt veszed észre, hogy már elfoglalt ovis, iskolás. <br />A lekvár nagyon finomnak hangzik. :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/07531359663671261570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-81356465914024933402011-11-08T14:51:20.242+01:002011-11-08T14:51:20.242+01:00Ennék ebből a fincsi lekvárból. Barnus tuti imádni...Ennék ebből a fincsi lekvárból. Barnus tuti imádni fogja a havat :) Meg a szánkózást :) A faleveleket meg még én is hajlamos vagyok összegyűjteni. Jó kis kincsek :DPannahttps://www.blogger.com/profile/10475954052910638338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-13592183626225262282011-11-08T13:06:46.972+01:002011-11-08T13:06:46.972+01:00Köszönöm Éva, nem tudom, hogy tűri majd a kesztyűt...Köszönöm Éva, nem tudom, hogy tűri majd a kesztyűt, mert a fagyasztóba is imád nyúlkálni. :-)Katucikonyha,https://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7307212412313975033.post-80431789838696895182011-11-08T13:05:34.994+01:002011-11-08T13:05:34.994+01:00Nagyon finom lehet ez a lekvárod! Kicsi Barnusnak...Nagyon finom lehet ez a lekvárod! Kicsi Barnusnak biztosan fázni fog a kis keze mert a havat fogja babrálni!Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.com