2017. február 1., szerda

Sajtleves pástétomos kenyérfalatokkal

Ritka kemény telünk van, szóval jól jöhet egy gyorsan, egyszerűen készűlő, de tisztességesen átmelegítő leves recept.

A recept megjelent ai Kifőztük magazinban is.

Akiváló minőségű pástétomért köszönet a termeszetes.com-nak!


A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük! A kedvenc tálkám pedig Lantos Judit keze munkáját dicséri. :) 

Hozzávalók

néhány szelet rozskenyér
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
3 szál újhagyma vagy 1 kisebb póréhagyma
1 l zöldségalaplé
1 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt

frissen őrölt bors


A vajat felhevítjük, rádobjuk a felkarikázott hagymát, és 1-2 percig pároljuk. Ráhintjük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. A langyos alaplével folyamatos keverés mellett felöntjük. 10 percig kis lángon főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük sóval és borssal. Ha a leves felforrt, beleszórjuk a reszelt sajtot, és az egészet simára keverjük. 

A forró levest pástétommal megkent pirítósfalatokkal tálaljuk.