2017. június 27., kedd

Bakonyi csirkeszelet (laktózmentesen is)


Azt hiszem, ez a második kedvenc ételem a töltött káposzta után, szóval bármikor jöhet hidegen vagy melegen! Mivel én és a laktóz nem vagyunk túl jó pajtik, ezúttal is MIZO laktózmentes termékekkel főztem.



A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, köszönet értük!


Hozzávalók

500 g csirkemellfilé
500 g gomba
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
őrölt bors

a tálaláshoz:
galuska


Az átmosott húst szeletekre vágjuk, besózzuk. Magas falú serpenyőben a vajat az olajjal felhevítjük. Néhány perc alatt elősütjük benne a húst, és tányérra szedjük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, majd a fokhagymát is rányomjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átsütjük. A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, az ételt átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ismét beletesszük a hússzeleteket, lefedjük, majd közepes lángon nagyjából 30-40 perc alatt készre főzzük.


A paprikás léből keveset elkeverünk a tejföllel, és az ételre öntjük. Hagyjuk egyet rottyanni, és galuskával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése